فاز در نجوم به تغییر شکل ماه در آسمان به صورتی که به نظر ما میرسد، اطلاق میشود. فازهای ماه همیشه با ماه نو آغاز میشوند.
هفتهی دوم اردیبهشت 1402 همچنان ادامهی برگزاری هفتهی نجوم است اما اگر فرصت شرکت ندارید، تماشای رویدادهای نجومی هم لطف کمتری ندارد.
در ابتدای هفتهی دوم آبان 1402 یک ماه گرفتگی روی میدهد که به خوبی از ایران هم دیده میشود و فرصت خوبی است تا نگاه خود را به آسمان شب بدوزید.
امروز سه شنبه 17 آبان ماه گرفتگی کامل که به آن "ماه خونین" هم گفته می شود اتفاق خواهد افتاد و این پدیده تا سال 2025 تکرار نخواهد شد.
با نمایان شدن وقوع ماه گرفتگی (خسوف) در اکثر نقاط ایران و از جمله تهران هم میهنان امشب شاهد طولانی ترین ماه گرفتگی قرن هستند.
ایسنا نوشت: امشب عمیقترین ماه گرفتگی نیمسایه رخ میدهد و این پدیده نجومی تا ۱۹ سال دیگر تکرار نخواهد شد. این ماه گرفتگی برای ساکنان بسیاری از نقاط اروپا، آفریقا، آسیا و نیز استرالیا قابل مشاهده است و در ایران، آغاز آن در ساعت ۱۸ و ۴۴ دقیقه و ۱۱ ثانیه به وقت کشورمان خواهد بود.
شب گذشته همزمان با نخستین خسوف و ماه گرفتگی سال ۲۰۲۲ ابرماه افروخته یا خونین در آسمان نقاط مختلف آمریکا، اروپا و شرق مدیترانه و بخشهایی از قاره آفریقا مشاهده شد.
ماه گرفتگی در روز سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۳ دقیقه شروع شد و تا ساعت ۰۰:۰۰ ماه گرفتگی پایان یافت. ماه گرفتگی یا خُسوف هنگامی روی می دهد که کره ماه در حالت بدر و وضعیت مقابله قرار داشته و سایه زمین بر روی آن بیافتد یا به عبارتی ماه وارد مخروط سایه زم
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.