ایسنا نوشت: فردا جمعه ۱۵ اردیبهشت ساکنان ایران از ساعت ۱۸ و ۴۴ دقیقه شاهد ماه گرفتگی خواهند بود و به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، این رخداد عمیقترین ماه گرفتگی نیمسایه است و تا ۱۹ سال دیگر چنین شرایطی تکرار نخواهد شد.
ماهگرفتگی از ساعت ۱۸:۴۴ جمعه پانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ شروع و تا ساعت حدود ۲۴ ادامه داشت که این ماه گرفتگی از نوع نیمسایهای است، عمیقترین ماهگرفتگی نیمسایه که هر ۱۹ سال یکبار اتفاق میافتد این ماهگرفتگی در قارههای اروپا، آسیا، استرالیا و آفریقا و همچنین اقیانوسهای آرام، اطلس و هند و در قطب جنوب نیز قابل مشاهده بود.
آسمان هفتهی چهارم مهر 1402 خورشیدگرفتگی حلقوی در برخی از مناطق آمریکا روی میدهد که در ایران دیده نمیشود اما امکان تماشای آنلاین آن هست.
امشب(شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲) شاهد ماه گرفتگی جزئی در آسمان خواهیم بود که در آن حدود ۶ درصد از سطح کره ماه تاریک میشود.
شهدادی با اشاره به مهمترین رویدادهای نجومی در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: ۱۵ رویداد نجومی مهم در سال جاری رخ خواهد داد و با معرفی آنها امیدواریم از جذابیتهای بی نظیر طبیعت آسمان شب در این سال غافل نشویم و مهمتر آن که برای دیدن و رصد این پدیدههای نجومی به هیچ ابزار خاصی مانند "تلسکوپ" و یا "دوربین دوچشمی" نیازی نیست و با چشم غیر مسلح قابل رؤیت هستند.
یک مدرس رسمی انجمن نجوم ایران گفت: در شهریور ۱۴۰۴ ماه گرفتگی کامل و بسیار زیبایی را شاهد خواهیم بود.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.