تدابیر جنگی امام حسین علیهالسلام در روز عاشورا موجب شد این جنگ ساعتها زمان برده و با هلاکت تعداد زیادی از لشکر دشمن همراه باشد.
واقعه کربلا، نماد ظلم اموی و مظلومیت خاندان پیامبر(ص) به شمار می رود. در ایـن واقعۀ اسفناک، مظلومیت کودکان کربلا، تصویری مجزا و غمناک ایجاد کرده است. یکی از ایـن مصیبت های جانکاه، شهادت کـودک خـردسال امام حسین(ع) است که در آخرین ساعات نبرد، در روز عاشورا توسط سپاه عمرسعد هدف تیر قرار گرفت و به شهادت رسید.مقالۀ پیش رو، به جزئیات زندگانی این کودک خردسال که در هاله ای از ابهام قرار دارد مـی پردازد. نگارنده درصدد برآمده که به بازخوانی پرونده غم انگیز این کودک خردسال که غالباً در عزاداری ها با شکلی تحریف آمیز به آن اشاره می شود بپردازد تا حقیقت، از تحریف و خرافه بازشناخته شود. در این نوشتار سعی شـده اسـت با استناد به منابع قدیمی، معتبر و قابل اتّکای شیعه و اهل تسننِ هشت قرن نخست اسلام - که گزارش و متن واقعه را به درستی نقل و ثبت نموده اند - بدون تحلیل وبرداشت از واقعه، تصویری روشـن از جـزئیات زندگی آن حضرت همچون نام، تولد، سن، چگونگی شهادت و مکان دفن او ارائه گردد تا ضمن آگاهی دادنِ خواننده به متن واقعه، به همۀ پرسش های گزارش های مربوط به آن پاسخ دهد.
نقاشی استاد حسن روح الامین به مناسبت شهادت حضرت قاسم(ع) و مقایسه آن با نقاشی شهادت حاج قاسم را مشاهده میکنید.
فارس نوشت : طبق منابع موجود «اَسلم بن عَمر ترکی دیلمی قزوینی» یکی از شهدای ایرانی واقعه کربلاست که در روز عاشورا به شهادت رسید و در دامان امام حسین(ع) آسمانی شد.
آنچه از قول مورخان و مقتل نویسان به دست میآید، بهطور قطع شیرخوارهای از امام حسین (ع) در کربلا و در روز عاشورا به شهادت رسیده است اما برخی از مورخان که شهادت علیاصغر را با کمی تفاوت نقل کردهاند.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.