هنگام حرکت به سمت کرمانشاه در مسیر صحنه به بیستون و از فاصله ۱۰ کیلومتری بیستون، کوه بیستون و صخره های پشت آن تصویر جالبی را در ذهن انسان تداعی میکنند. دست طبیعت صخره ها را به شکل یک زن که به به پشت بر روی زمین خوابیده درآورده است.
بیژن ارژن میگوید: منظومه «شیرین خهو» را بر اساس جغرافیای منطقه نوشتهام. این اثر با آنچه نظامی گنجوی روایت کرده، تفاوت دارد. در کتاب نظامی گنجوی داستان شیرین و فرهاد نسبت داستان خسرو و شیرین، روایتی کاملا فرعی است. از آنجا که نظامی با جغرافیای منطقه آشنا نبوده و اصلا کوه بیستون را ندیده، به درستی جزییات را بر اساس واقعیتهای موجود روایت نکرده است.
این دیوار با استفاده از بلوکهای سنگی تراشیده و لاشه سنگ به همراه ملاط گچ ساخته شده است. در دو طرف این صفحه تراشیده، چند سکوی پله دار خشن در سنگ کنده شده که از آنها برای نشستن به هنگام تراشیدن دیواره استفاده میشد.
آخرین خبر های برگزیده و منتخب سیاسی، ورزشی، اقتصادی، حوادث و ویدئو های جذاب را از دست ندهید؛ اخبار فوری، مهم و داغ ایران و جهان در برگزیده آخرین خبر
محوطه موسوم به فرهاد تراش در دامنه کوه بیستون که می گویند مربوط به همان کوه کندن فرهاد در عشق شیرین است.
صفحهای تاریخی و منحصر به فرد به طول دویست و عرض سی متر در دامنه کوه بیستون و در فاصله سیصد متری جنوب نقش برجسته داریوش اول قرار دارد که در بین مردم به فرهاد تراش، فراتاش، فرای تاش و تخت فرهاد معروف ميباشد.
سرویس کرمانشاه _ روایت عشق پر سوز و گداز شیرین و فرهاد در یار بیستون، یکی از افسانه های بسیار محبوب ایران زمین است . علیرضا مرادی بیستونی پژوهشگر و صاحبنظر حوزه تاریخ و فرهنگ مطلبی در این زمینه به نگارش درآورده که در ادامه می خوانید:
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.