در کتاب گفتگوهایی در سلجوقی شناسی - دفتر نخست، سه گفتوگوی ویژه و ناب با اساتید تاریخشناس معاصر را پیش رو خواهیم داشت. رضا شاه ملکی، نویسنده و گردآورندهی این کتاب، ترتیب یک تحقیق کامل در باب شناخت دوران حکومت...
در ایران جانور عجیبی پیدا شده که مثل شَتِه عمل میکند، با این تفاوت که شته برگ درختان را میخورد؛ ولی این جانور تاجدار زمینخوار است و هرچهقدر هم املاک مردم را میخورد، باز هم سیر نمی شود؛ این لقبی است که یک روزنامه فرانسوی به رضاشاه بهدلیل غارت املاک و زمینهای مردم ایران داده بود تا آنجا که وقتی از کشور تبعید شد او را ثروتمندترین پناهنده جهان نامیدند.
روابط عمومی سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه، از شهادت یکی از پاسداران مدافع امنیت در درگیری با فردی مظنون در شهرستان اسلام آبادغرب خبر داد.
Looking For Daneshmand Magazine (Issue 853)? Read Daneshmand Magazine (Issue 853) from Daneshmand Magazine here. Check all flipbooks from Daneshmand Magazine. Daneshmand Magazine's Daneshmand Magazine (Issue 853) looks good? Share Daneshmand Magazine (Issue 853) online.
تلاشهای رضاشاه برای ضربهزدن به مجالس عزاداری تا جایی پیش رفت که ۲ سال بعد از ممنوعیت عزاداری و فرمان کشف حجاب در سال ۱۳۱۴، دستور عجیبتری داد و در سال ۱۳۱۶ اعلام کرد که پوشیدن لباس مشکی هم ممنوع است.
رخداد کودتای سوم اسفند سال ۱۲۹۹ شمسی، سبب شد تا مؤسس سلسلهٔ پهلوی یعنی رضاشاه پهلوی بتواند خود را در سپهر سیاسی ایران مطرح کند. با این حال از همان اوان کودتا، جنجال هایی راجع به مسبب آن به راه افتاد که در اثر آن رضاخان و سپس رضاشاه ناگزیر شد تا روایتی مسلط و مشروعیت ساز راجع به کودتا مطرح کند که ابتدا توسط روزنامه ها رواج داده شد. با بر تخت نشستن رضاشاه هر ساله به مناسبت سالگرد کودتای سوم اسفند، جشن هایی برای بزرگداشت این واقعه برگزار می شد و روزنامه ها نیز به سهم خود در گرامی داشت این واقعه مقاله هایی به چاپ می رساندند که مؤلفه های آن شامل بازتاب کودتا به عنوان رخدادی نجات بخش از اوضاع نابسامان مملکت، پروراندن شخصیت رضاخان به سان یک قهرمان و به حاشیه راندن عناصر دیگر کودتا بود. اما با سقوط رضاشاه روزنامه های مخالف حکومت به شدت به این کودتا پرداخته و آن را حاصل نقشهٔ انگلستان می دانستند که توسط رضاخان و سیدضیا انجام شده و نتایج سویی از جمله ایجاد یک دیکتاتوری و خفقان را درپی داشته است؛ ولی این روند بعد از رخداد کودتای ۲۸ مرداد از میان رفت و دو مرتبه روایت رسمی حکومت از کودتای سوم اسفند در روزنامه های دولتی رونق گرفت اما با این تفاوت که با توجه به رخدادهای سیاسی دههٔ ۲۰، نام سیدضیا به عنوان همکار رضا خان در کودتای سوم اسفند مورد توجه قرار گرفت. در واقع هدف این پژوهش آن است که تاریخ نگاری رسمی حکومت پهلوی پیرامون این کودتا را با استناد به روزنامه های دولتی آن دوره با روشی مستدل بررسی نماید.
بر اساس مذاکرات مجلس موجودی حسابهای بانکی رضاشاه هنگام ترک ایران در مهر ۱۳۲۰ شصت و هشت میلیون تومان بوده است. این توضیح هم لازم است که رضاشاه در ۲۵ شهریور بلافاصله بعد از استعفای اجباری نرفت بلکه در مهر ماه از ایران خارج شد.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.