حوالی ۳۵ کیلومتری بزرگراه قم، دریاچه نمک حوض سلطان قرار دارد.این روزها در پی بارشهای مناسب و به دنبال رهاسازی حقابه قمرود، این دریاچه که در سالهای گذشته در مقاطعی به طور کامل خشک شده و کف نمکی آن با اشکال چند وجهی نمایان بود، مجدد احیا شد و هم اکنون پهنه این دریاچه حداکثر میزان آب را در خود جای داده است.این روزها در اتفاقی نادر و به دلیل شکوفایی جلبکی رنگ آب این دریاچه به رنگ قرمز درآمده است که باعث جذابیت برای گردشگران این منطقه شده است.
دریاچه نمک قم با دریاچه حوض سلطان کاملا متفاوت است، اما خیلیها آنها را یکی میدانند. در این مطلب هر یک از آنها را جداگانه بررسی کردهایم و از ویژگیهایشان گفتهایم
دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در حاشیه بزرگراه خلیج فارس قرار دارد که در کنار دریاچه نمک، از جمله مهم ترین دریاچه های بخش مرکزی ایران به شمار می رود. این دو دریاچه از جمله دریاچه های شور کشور هستند و مقادیر زیادی نمک در خود جای داده اند. در سال های اخیر دریاچه حوض سلطان بخش زیادی از آب خود را از دست داده و هم اکنون دیگر آبی در آن دیده نمی شود و در معرض نابودی قرار دارد که این امر می تواند مشکلات زیست محیطی گسترده ای از جمله طوفان های نمکی برای چند استان مهم و پرجمعیت کشور از جمله استان قم و تهران به وجود بیاورد و سلامت ساکنان آن را به خطر بیندازد.
مدیر دفتر اکوسیستمهای تالابی محیط زیست از سرخ شدن رنگ دریاچه نمک قم برای نخستین بار خبر داد.
شما یکی از اهالی این ده دورأفتاده در حاشیه دریاچهٔ قم هستید و صحنههایی از انداختن افرادی به داخل این دریاچه به یاد دارید. چطور از این واقعه باخبر شدهاید؟ » ننه گلنسا گفت: «آره شصت یا شصت و پنج سال پیش بود. بعضی از شبها صدای موتور هواپیماهایی را میشنیدیم که از آسمان بالای دریاچه به گوشمان میخورد هر شب هم که آسمان صاف بود و ابری نداشت، شترداران در سیاهیها چراغ چشمک زن هواپیمایی را در بالای دریاچه میدیدند.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.