BeLibrary | Best WordPress theme for libraries
ناصرالدین شاه قاجار که حالا بیش از ۱۲۰ سال از کشته شدن او به ضرب گلوله میرزارضا کرمانی میگذرد، از جمله شاهانی بود که در کنار حکمرانی نامطلوب خود، گوشه چشمی هم به هنر، از عکاسی گرفته تا نقاشی و خوشنویسی داشت و تلاش کرد در هر کدام از این حوزهها شانس خود را امتحان کند.
فرادید آورده است :ناصرالدین شاه قاجار یکی از پیشگامان تاریخ عکاسی ایران و از اولین چهرههایی است در تاریخ ایران که تصویرش بر صفحه «داگرئوتیپ» ثبت شده است.
همزمان شدن تولید چند پروژه تصویری درباره ناصرالدینشاه در ایران با آغاز به کار نمایشگاه «ایران حماسی» در موزه ویکتوریا اند آلبرت لندن بهترین فرصت است تا داستان ورود دوربین عکاسی به ایران و عشق چهارمین پادشاه دودمان قاجار به آن بار دیگر مرور شود.
مقدمه ناصرالدین شاه اولین پادشاه ایرانی بود که در رأس هیأت حاکمه برای بازدید از تمدن و تکنولوژی غرب عازم اروپا شد. او در طول دوره 50 ساله حکومت خود، 3 سفر در سال های 1290، 1295 و 1306 هجری قمری به اروپا داشت.
شاید علاقه ناصرالدین شاه به عکاسی به زمانی برگردد که ژول ریشار نخستین معلم زبان فرانسه مدرسه دارالفنون با دوربین اهدایی ملکه ویکتوریا از او عکاسی و شاه جوان را از دیدن تصویر خود سخت ذوق زده کرد.
در این مقاله قصد دارم به برسی و طبقه بندی عکاسان ایرانی و غیر ایرانی که عکاسی را در این کشور و سرزمین رواج داده اند...| پایگاه عکس چیلیک
ناصرالدین شاه که همزمان با دهه های نخستین اختراع دوربین عکاسی به سلطنت رسید پس از آنکه «ژول ریشار» اولین عکس را به روش داگروتیپ با دوربینی که ملکه ویکتوریا به رسم هدیه برای شاه فرستاده بود گرفت شاه را سخت مجذوب این اختراع جدید کرد.
پنجاه سال سلطنت ناصرالدین شاه قاجار (1313-1264 هجری قمری) دوران آبادانی و توسعه گسترده پایتخت ایران به شمار میرود و اگر آثار ارزنده آن دوران تخریب نمیش...
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.