دودخانه «موبندان» در روستای موبندانِ لنگرود قرار داد. قدمت این دودخانه به ۲۰۰ سال میرسد و صاحب فعلی آن علی نقی ترابینیا است که پنج نسل از خانوادهاش در حرفه سنتی ماهی دودی فعالیت دارند. فصل صید ماهی اوج کار این دودخانه است. بعد از خرید ماهیها شکم آنها را خالی میکنند، ماهیها را در حوضچههای آب و نمک و روناس میگذارند و بعد از مدتی آنها را با آب سرد میشویند و آویزان میکنند تا خشک شود، سپس در آخرین مرحله آن را در دودخانه قرار میدهند تا ماهیها دودی شوند. در این گزارش تصویری این فرایند را مشاهده میکنید.
صیاد با باری از ماهی آمده تا آن را برای دود اندود کردن به سماک بسپارد . پولکهای نقره ای ماهی ها زیر آب شست و شو و شکمهاشان خالی و دگر بار شسته می شود .
تصویری جالب از درست کردن ماهی دودی در کشمیر./عکس: Sajad Hameed
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.