معرفی گل محمدی یا گل گلاب آموزشی کاشت هرس نگهداری خاک مناسب بیماری ها و آفت های گل رز محمدی قیمت نهال کاشت در منزل بوی خواص دمنوش بذر قلمه انواع عکس
خرید و فروش عکس ، وکتور ، طرح گرافیکی ، PSD , طرح سه بعدی . تولید گلاب از گل محمدی گلاب به حاصل تقطیر گلهای سرخ محمدی و از خانواده Rosaceae تازه چیده شده و مخلوط آن با آب تحت روشهای مختلف با شرایط خاص که اسانس اضافی آن از محلول آبکی جدا شده است، اطلاق میگردد. گلاب در ایران به دو روش سنتی و صنعتی تولید میگردد. تولید سنتی گلاب تولید گلاب به روش سنتی از قدیمالایام در ایران مرسوم بوده است. گلاب اولین بار توسط ابوعلیسینا استخراج و گوهر گل سرخ یا جوهر گل سرخ نام گرفته است. در تولید سنتی گلاب مقادیر مشخصی از گل محمدی و آب را که به ازای هر کیلوگرم گل یک لیتر میباشد در یک دیگ مسی محصول میریزند و سپس درپوش روی دیگر را قرار داده و با تعبیه نمودن واشر لاستیکی مابین دیگ و درپوش دیگ که باعث جلوگیری از نشست بخارات میباشد، محکم میبندند. روی در دیگ سوراخی وجود دارد که به لولههای استیل یا آلومینیومی متصل و سر دیگر لوله به ظرف مسی که پاچ مینامند منتهی میشود و بخارات حاصل از تقطیر پس از عبور از این لوله در پاچ مسی که در داخل آن آب و یا آب سرد قرار دارد به تدریج سرد شده و گلاب حاصل میشود مدت زمان گلابگیری در روش سنتی معمولا 5 تا 7 ساعت میباشد و از یک کیلوگرم گل محمدی 1.5 کیلوگرم گلاب بدست میآید که 500 گرم اولیه بسیار خوشبو و غلیظتر است. تولید صنعتی گلاب در تولید گلاب بروش صنعتی از ماشین آلات پیشرفته که قطعات آن از استیل زنگنزن میباشد، استفاده میشود. ابتدا گل محمدی و آب در دیگهای استیل قرار گرفته و با حرارتدادن غیر مستقیم که معمولا بخار آب میباشد، از لابلای مخلوط گل و آب عبور داده میشود. مراحل تقطیر انجام و بخارات حاصله در مبردها که دارای لوله آب با جریان آب سرد میباشند، خنک و به مایع تبدیل میگردند و سپس به مخازن استیل گلاب منتقل میشوند. از این مرحله عملیات پاستوریزاسیون و صاف نمودن گلاب شروع میگردد و پس از گرم نمودن گلاب تا 80 درجه سلسیوس ، از فیلترهای مخصوص کاغذی یا پلاستیکی بسیار ریز عبور داده شده و سپس در منبع پرکردن بطریها قرار میگیرد. گلاب همچنان که داغ میباشد به داخل بطریهای شیشهای یا پلیاتیلن که قبلا با آب داغ شسته شده و میکروبزدایی گردیده هدایت و پس از دربندی با درب آلومینیومی یا پلاستیکی غیر قابل نفوذ ، بر روی بطریها برچسبگذاری میشود و در داخل کارتن قرار میگیرند. در روش صنعتی با توجه به رعایت موازین مختلف در حین تولید و بستهبندی، گلاب حاصله از نظر ویژگیهای فیزیک و شیمیایی و میکروبی مطابق استاندارد خواهد بود. عطر گل محمدی بصورت لایه زرد رنگ و چرب مانند ، سبک ، ، غیر محلول و نیمه جامد با توده کریستالی در حین تقطیر بر روی سطح گلاب قرار میگیرد. ویژگی فیزیکی و شیمیایی گلاب گلاب باید از آب کاملا بهداشتی تولید گردد. گلاب باید کاملا زلال ، بیرنگ ، بدون سرد و رسوب و فاقد ذرات خارجی باشد. دارای بوی مطبوع گل سرخ ، مزه مایل به تلخی ، فاقد بوی پختگی و ترشیدگی و دارای طعمی مطبوع و مختصری مایل به تلخی باشد. میزان اسانس گلاب حداقل 12 میلی گرم در 100 سانتیمتر مکعب باشد. عدم استفاده از اسانسهای تقلبی و سنتزی در تولید گلاب. مطابق بودن گلاب با فاکتورهای PH ، وزن مخصوص ، عدد اسیدی ، عدد استر ، عدد اکسیداسیون و الکل اتیلیک طبق استاندارد ملی ایران. از بطریهای شیشهای شفاف نو ، استریل شده و بدون حباب هوا و یا ظروف پلاستیکی پلی اتیلن که جهت مصرف مواد غذایی مناسب باشد استفاده شود. از درب غیرنفوذ آلومینیومی و یکبار مصرف استفاده شود. دارای برچسب مناسب حاوی درج اطلاعات شامل: نام کالا ، میزان اسانس ، تاریخ تولید و انقضا ، حجم بطری ، سری ساخت ، نام و نشانی تولید کننده باشد. از کارتنهای مناسب و مقاوم جهت بستهبندی استفاده شود و نوع بستهبندی و شکیل باشد. ویژگیهای میکروبیولوژی گلاب گلاب باید قبل از بستهبندی و عرضه به بازار کاملا پاستوریزه و میکروبزدایی شود و آزمون هفت فاکتور میکروبی زیر جهت مطمئن بودن و هماهنگی با استانداردهای ملی برای آن انجام میشود. شمارش کلی باکتریهای هوازی فروفیل باکتریهای کلیفرم استرپتوککهای گروه D لانسفید پزودومونای آئروژینوزا کلستریدیومهای احیا کننده سولفیت کپکها مخمرها مصارف گلاب گلاب با طبیعت گرم در صنایع غذایی و در تهیه شربتها ، خوشبو نمودن شیرینیجات و در صنایع دارویی و آرایشی در خوشبو نمودن تعدادی از داروها و پمادها بکار میرود. در طب سنتی از گلاب جهت دفع دلدرد شدید و از مخلوط گلاب و نبات برای تقویت اعصاب معده و رفع درد معده ، خونریزی و از مخلوط گلاب و سرکه جهت شتسوی دهان استفاده میشود. بوییدن و مالیدن گلاب به بدن باعث معطر شدن و ایجاد نشاط و تقویت اعصاب ، قلب ، حواس و رفع سردرد میگردد.
آنچه تورهاي گردشگري به مقصد گلابگيري را متفاوت و متمايز ميكند شيوهها و آيينهاي گلابگيري در هر منطقه از كاشان است. به عبارتي گلابگيري در هر نقطه از كاشان رسم و آيين خود را دارد. گلابگيري ابوزيدآباد با گلابگيري نقاط ديگر متفاوت است، در روش گلابگيري ساير نقاط، لوله منتقلكننده بخار گل و آب بدون شيب بوده و در پارچ نيز كاملا باز است. اما در روش گلابگيري ابوزيدآباد، لولههاي آلومينيومي با شيب 45 درجه به پارچ متصل ميشوند و در پارچ نيز كاملا بسته ميشود.
گلاب چه انواعی دارد؟ گلاب دو آتیشه چیست و چه فرقی با گلاب سنگین دارد؟ پاسخ همه سوالاتتان راجع به انواع گلاب را اینجا ببینید.
اردیبهشت ماه هرسال، شهرستان میمند استان فارس غرق در عطر گلهای محمدی شده و جشنواره گل و گلاب گیری برپا میشود. از ۱۵۰۰ هکتار گلزارهای شهرستان میمند سالانه ۵ تن گل برداشت میشود که امسال به دلیل سرمازدگی به ۲/۵ تن گل کاهش پیدا کرده.
برنامه «فرهنگ مردم» جمعه ۱۶ اردیبهشت از آیین و مراسم گلاب گیری کاشان در رادیو ایران میگوید.
گل محمدی در برخی شهرهای ایران می روید، مانند شهر میمند که در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شیراز در استان فارس قرار دارد و با ۱۱۰۰ هکتار باغ گلی که دارد، توانسته رتبه دوم در تولید گل در کل کشور را از آن خود کند.
جشنواره گل و گلاب و مراسم گلابگیری تهران عصر یکشنبه (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) در بوستان آب و آتش برگزار شد.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.