کتابخانه تخصصی شهرسازی، معماری و عمران، کتابخانه ملی، کتابخانه هنر، کتابخانه مرکزی شهرداری و... از برترین کتابخانه های شهر تهران هستند. در این مقاله 7 کتابخانه معتبر در تهران برای اهل کتاب را بشناسید.
سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مؤسسهای آموزشی، پژوهشی، علمی و خدماتی است که اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و ریاست عالیه آن با رئیس جمهوری است. شکلگیری رسمی کتابخانه ملی به سال 1316 بازمیگردد. در سال 1358 مرکز خدمات کتابداری، و در سال 1378 سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی در کتابخانه ملی ادغام شدند و سرانجام در سال 1381 با تصویب شورای عالی اداری، کتابخانه ملی و سازمان اسناد ملی با هم ادغام شدند و سازمان فعلی شکل گرفت. اکنون این سازمان در دو ساختمان مستقل «کتابخانه ملی ایران» و «گنجینه اسناد ملی ایران» فعالیت دارد.
چند سالی است کتابخانهای درست در بغل گوش ما طراحی و ساخته شده که از حیث معماری اعجابانگیز و تجهیزات لوکس به کار رفته در آن به همه کتابخانههای زیبای دنیا تنه میزند؛ معماری و منابع غنی موجود در آن افراد بسیاری را به سوی خود جذب میکند تا با قدم زدن در لابهلای قفسه کتابخانه جندیشاپور در انتهای بزرگراه شهید همت تجربه متفاوتی داشته باشند.
باغ کتاب تهران در تپههای عباسآباد تهران واقع شدهاست. این باغ از شرق با کتابخانه ملی ایران، از شمالشرقی با فرهنگستانهای علوم، و زبان و ادب فارسی، از شمالغربی با باغ هنر، و از غرب با باغموزهٔ دفاع مقدس همسایه است. وسعت باغ کتاب تهران ۱۱۰ هزار متر مربع است که ۶۵ هزار متر مربع آن ساختمان نمایشگاهی، تالارهای همایش و اداری است و مابقی آن را فضای سبز و یک دریاچهٔ مصنوعی تشکیل میدهد. فضای داخلی باغ کتاب تهران شامل ۱۶ سالن نمایشگاهی هریک به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع است و در دو طبقه بنا شدهاست. قرار است باغ کتاب تهران پس از تکمیل، بهعنوان یک نمایشگاه کتاب دائمی در چهار فصل سال به نمایش و فروش کتاب بپردازد.
همشهری آنلاین: کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران بزرگترین کتابخانۀ دانشگاهی ایران است و مجموعهای غنی و گسترده از منابع گوناگون در زمینههای مختلف علوم و فنون و ادب را در برمیگیرد.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.