ضرب نخستین سکه طلا در ایران به روزگار هخامنشیان میرسد. در قسمت هشتم «ایران به روایت آثار» ماجرای «دَریک» زرین را مرور میکنیم.
سکه دوران هخامنشی (دریک) از مجموعه هدایای ایرانی در دربار پادشاهان روس محسوب می شود که در موزه ارمیتاژ سن پترزبورگ نگهداری می شود.
سعید بهاری خیرجوی- با توجه به امپراتوری وسیع هخامنشیان و لشکرکشیهای عظیمی که انجام میدادند نیاز وافری به ثروت داشتند که طبیعتا از میان رعایای خود تامین میکردند، در زمان کورش و کمبوجیه امپراتوری به تازگی شکل میگرفت و چون هر دو بر اساس تسخیراتشان در حال گسترش مناطق حکمرانیشان بودند به اندازه کافی فرصت نکردند تا اقدام به تثبیت حکومت و تغییرات ساختاری کنند. درآمدهای این دو پادشاه نیز به طور عمده از میان خزائن فتوحات و هدایا تامین میشد. آنها بعد از هر کشورگشایی گنجینههای پادشاهان مغلوب را به پایتختهای خود میفرستادند که هر یک از این گنجینههای شاهی به وسیله یک خزانه دار پادشاهی اداره میشد.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان قم اظهار کرد: از این متهم که یک خانم است، ۱۰ سکه تاریخی نقره متعلق به دورههای هخامنشی ، اشکانی و ساسانی و دو سکه مسی متعلق به دوره صفوی کشف و ضبط شد.
در حدود سال 515 پیش از میلاد در ایران، دستور ضرب نخستین سکه های ایران توسط داریوش اول، امپراتور هخامنشی صادر شد
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.