اولین چیزی که به ذهن همه میآید این است که خواجگان، بدن و صورت بدون مو و صدای دو رگه و رفتارهای زنانه دارند اما آقای فتحی اصلا به این صورت به کاراکتر خواجهها نگاه نمیکرد.
همشهری آنلاین نوشت: واقف زمین و بنای مسجد آغا بهرام در محله پامنار که به آیتالله کاشانی معروف است، خواجه «خدیجه تجریشی»، سوگلی محبوب ناصرالدینشاه، معروف به جیران، بوده که به دلیل نداشتن زن و فرزند، اموال خود را صرف امور خیریه کرده است.
خواجه در ابتدا به معنای بزرگ، سرور، آقا و کدخدا استفاده میشد. از آنجایی که کسی که به مراقبت حرمسرای شاهان گماشته میشد، در واقع بزرگ و سرپرست حرمسرا بود، به آن خواجه حرم میگفتند. اما به مرور زمان شاهان که نگران دفاع از ناموس و حفظ امنیت حرمسرای خود بودند، برای سرپرستی حرمسرای خود از مردان اخته استفاده میکردند.
در قسمتهای گذشته سریال جیران، نقره با مکر و حیله از زیر زبان خواجه روشن، پی به هویت ارباب او میبرد. پس از آن نقره اطلاعاتش را در اختیار میرزاآقاخان نوری و پسرش میگذارد و به سادگی خواجه روشن را میکشد.
علی اکبر ولایتی: شایسته بود که در سریال «جیران» مبارزه علما و مردم در جلوگیری از تسلط استعمار و تحریم تنباکو و خنثی کردن قراردادهای ننگین و ذلت بخش رویتر و لاتاری و مقدمات حرکت ملی در جهت تأسیس عدالتخانه و نهایتاً مشروطه، از قلم نیفتد.
مرجع کامل معرفی و خبرهای سریال جیران پوستر قسمت سی و ششم سریال جیران
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.