پاییز،حساسترین مرحله زراعت زعفران یعنی برداشت این محصول زیبا و ارزشمند آغاز میشود. جمعی از مردان و زنان سرزمین پهناور خراسان به خصوص تربیت حیدریه و زاوه، روزهای سختی را برای چیدن گل و جدا کردن کلاله از گل زعفران میگذارند.حساس بودن این مرحله به دلیل کوتاهی عمر 3 الی 4 روزه گلهای زعفران است که اگر طی این مدت چیده و جدا نشوند به مرور با قرار گرفتن در معرض نور خورشید کیفیت خود را از دست میدهند.شهرستان تربت حیدریه و زاوه واقع در استان خراسان رضوی به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و از آن به عنوان«زعفرانی ترین شهر جهان» یاد می شود.