بیست یکم مرداد ماه روز ملی دریای خزر یا کاسپین است. کشورهای ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان در تاریخ ۲۱ مرداد سال ۱۳۸۵متعهد به حفاظت از محیط زیست دریای خزر شدند و این روز را به عنوان روز دریای خزر نامیدند. در سال گذشته پس از آزادسازی سواحل بدستور ریس جمهور، بسیاری از سواحلی که در اختیار ارگانها و سازمانهای دولتی بود در اختیار مردم قرار گرفت. اما در بسیاری از این سواحل امکانات رفاهی یا بطور کل دیده نمیشود و یا اگر هم موجود باشد قابل استفاده نیست و برای مردم مشکلات بسیاری بویژه در بحث بهداشت را ایجاد کرده است.
رئیس هیأت نجات غریق و غواصی مازندران با اعلام اینکه دریای خزر در این روزها مناسب برای شنا نیست، گفت: در این ایام هم بهواسطه وضعیت هوا و طوفانی بودن دریا و رانش ماسهها امواج شکافنده مردم و مسافران باید بیشتر مراقبت کنند.
دریای مازندران و سواحل زیبای آن مهمترین گزینه جذب گردشگر در مازندران است، سواحل و کرانههای دریا در پیوند با جلگه سرسبز ، کوههای بلند سر به فلک کشیده البرز، دیدنی است. این دریاچه ۴۳۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و بزرگ ترین دریاچه جهان به شمار میرود و نقش تعیین کنندهای در آب و هوای سواحل شمال ایران دارد. این سالها با وجود توجه گردشگران به سایر جاذبههای مازندران و استقبال از کوهستانها، رویدادهای فرهنگی و جشنوارههای بومی، روستاها و طبیعت استان، هنوز ۹۰ درصد مسافران برای دیدن دریا و قدم زدن در ساحل و استفاده از جاذبه دریا به مازندران سفر میکنند.
رئیس دانشگاه مازندران با تاکید بر اجرای طرح های اثرگذار برای حفظ محیط زیست شمال ایران، گفت: عواقب اجتماعی انتقال آب دریای خزر به کویر جبران ناپذیر است.
گردشگران و مسافران نوروزی که مازندران را مقصد گردشگری خود انتخاب کردهاند، بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار ساحل دریای خزر ایام میگذرانند.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.