غيرت برای رابطۀ عارف و خداوند، همان نقش و كاركرد ابليس را برای خداوند دارد. مولوی میگويد: همان طور كه سگِ خان اجازه نمیدهد غريبهها وارد خانۀ خان شوند، شيطان نيز با وسوسهانداختن در دل مردمان، آنان را به گناه میاندازد تا نتوانند به خدا نزديك شوند.
مولانا جلال الدین رومی «مولوی»سرزمین ایران از دیرباز ، مهد تفکرات عرفانی و تأملات اشراقی بوده است. از اینرو در طی قرون و اعصار ، نام آورانی بیشمار درعرصۀ ع
جلالالدین محمد بلخی (۶ ربیعالاول ۶۰۴ – ۵ جمادیالثانی ۶۷۲ هجری قمری) معروف به مولوی، مولانا و رومی شاعر فارسیگوی ایرانی است.نام کامل وی «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده میشدهاست، وی در ۶ ربیعالاول سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد.
با تهیه مجسمه مومی جدید از مولانا جلال الدین بلخی (رومی) شاعر، فیلسوف و عارف بزرگ ایرانی ، تصویر سابق او که نیم قرن پیش در جریان یک مسابقه نقاشی به عنوان تصویر اول انتخاب و سپس در تمامی جهان از آن به عنوان تصویر رسمی مولانا استفاده شده است، یک رقیب جدید پیدا کرده است.
نوادگان مولانا و برخی از مولوی شناسان در ترکیه با انتقاد از تصویر کشیده شده از مولانا در ایران می گویند در این تصویر مولوی چاق است و چشمانی درشت
مصطفی هروی، فیلمساز و هنرمند تجسمی، با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، تصاویری از شعرای نامی ایران را بازسازی کرده است. او در اینستاگرام خود با انتشار این تصاویر نوشت: «با هوش مصنوعی سعی کردم بر مبنای تصاویر و پیکرهای که از شعرا ساخته شدن این تصاویر را بسازم. این تصاویر برداشت و حس شخصی من از این افراد هست و هوش مصنوعی هم بر پایه اطلاعاتی که من دادم این تصاویر را ساخته است.» او در یادداشت این پست شعرای نامی ایران را با این ترتیب دسته بندی کرده است: «ا- مولانا رومی ۲-عطار نیشابوری ۳- سعدی شیرازی ۴- فردوسی ۵- حافظ شیرازی۶- نظامی گنجوی ۷- عمر خیام»
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.