با وجود افزایش آگاهی عزاداران حسینی نسبت به تحریفات واقعه عاشورا، اما همچنان برپایی مراسم حنابندان برای حضرت قاسم(ع) و حجلهبندی کردن در برخی هیئتها دیده میشود. شهید مطهری به شدت این مطلب خرافی را رد میکند.
آیین سنتی سینی گردانی حضرت قاسم(ع)، فرزند امام حسن مجتبی (ع) هر ساله در هشتم ماه محرم برگزار می شود؛ این آیین که با عنوان عروسی قاسم نیز یاد می شود در استانهای مختلف ایران از جمله خوزستان طی آداب و رسوم خاصی برگزار می شود.
حضرت قاسم(ع) توسط عمربن سعد به شهادت رسید. برای توسل به ایشان، سفره مذهبی شبیه حجله پهن میشود و وسایل سفره حضرت قاسم شبیه سفره عقد است.
قاسم(ع)، قهرمان ۱۳ ساله كربلا، پدرش، امام حسن مجتبى(ع) و مادرش «رمله» است. در روز عاشورا به دليل كمى سن، امام حسين(ع) ابتدا اجازه ميدان رفتن را به او نداد، اما قاسم، پيوسته تقاضاى خود را تكرار كرد تا اذن رويارويی با دشمن را يافت. به رسم دیرینه و هرساله به یاد این جوان شهید دشت کربلا به صورت نمادین مراسم «سینی حضرت قاسم» در شامگاه هشت محرم برگزار میشود. سینیهای این مراسم شامل پارچه تور سبز رنگ با چراغهای سبز و شمع و میوه و حنا و نقل و شیرینی ... است؛ این وسایل به گونهای چیده میشود که مثل حجله دامادی است.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.