اصفهان - ایرنا - امشب دومین پدیده جذاب «اَبَر ماه» در سال جاری اتفاق میافتد و درخشندگی آن، آسمان دهمین شب مُرداد را روشن خواهد کرد.
تصویر ثبت شده از ابر ماه امشب را ببینید.
بیگ بنگ: امشب پدیدهی ابرماه رخ میدهد. ماه کامل در حالی طلوع میکند که نسبت به حالت عادی، مقداری پرنورتر و بزرگتر است. علتش این است که در این هنگام، ماه در نزدیکی حضیض مداری خود قرار دارد، یعنی در مدار بیضویاش تقریبا در نزدیکترین فاصله با زمین قرار میگیرد. به گزارش بیگ بنگ، هرچند
اصفهان - ایرنا - امشب هجدهم اردیبهشت مصادف با هفتم ماه مِی آخرین پدیده اَبَر ماه (supermoon) در سال جاری شمسی و میلادی قابل رویت است که از پدیدههای زیبای نجومی بشمار میآید.
بزرگترین و درخشانترین ماه کامل سال۱۴۰۲ در ۸ شهریور طلوع میکند. قمرهای آبی تقریباً هر دو یا سه سال یکبار اتفاق میافتند.
امشب، پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱، شاهد چهارمین و آخرین ابرماه سال ۲۰۲۲ میلادی خواهیم بود که کمی از ابرماه قبل (۲۲ تیر ۱۴۰۱) بزرگتر است. این پدیده از تمام نقاط دنیا و کشور ایران نیز قابل رؤیت است.
در آخرین روز از بهمن، کره ماه در کمترین فاصله خود با زمین خواهد رسید که به دلیل کامل شدن ماه، ناظران زمینی شاهد ابرماه خواهند بود.
ابرماه زمانی است که ماه در آسمان کمی بزرگتر به نظر میرسد. مدار ماه به دور زمین دایره کامل نیست و در برخی نقاط به زمین نزدیکتر می شود و همین دلیل بزرگتر دیده شدن آن است.
ماه کامل نوامبر که به «beaver moon» معروف است، از یکشنبه در آسمان شب درخشان خواهد بود و منظرهای خیره کننده را به نمایش میگذارد.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.