عکسی که مشاهده میکنید تغییرات ایجاد شده در محوطه ساختمان ضرابخانه مرکزی تهران (یکی از قدیمیترین ساختمان های تهران) در گذر زمان را نشان میدهد . این عکس هوایی در سال 1335 شمسی یعنی حدود 64 سال پیش توسط سازمان نقشه برداری و بصورت سیاه و سفید و با دوربین های آنالوگ گرفته شده . […]
ضرابخانه، محل ضرب سکه و مخصوصا سکه های قانونی یک کشور است. نخستین ضرابخانه در حدود قرن 7 قبل از میلاد در لیدی مرکز ایالت سارد دایر شد و کمی بعد ضرب سکه های سیمین در یونان رواج یافت
ضرابخانه بیرون شهرقرار داشت و کارگرهای کارخانه امین الضرب از روستاهای دور و اطراف میآمدند و شبها سر خانه و زندگیشان بر میگشتند. همیشه خطر سارقانی که اموال کارگرها را سرقت میکردند و حیوانات وحشی در زمستانها کارگران را تهدید میکرد.
محققان در جریان کاوش در این مکان دو سکه شبیه به بیلچه را به همراه چندین قالب سفالین که برای ساخت این نوع سکهها مورد استفاده قرار میگرفت نیز کشف کردند.
آیا تا به حال به فرآیند چاپ پول فکر کردهاید؟ شاید برای شما هم سوال باشد اسکناسها و مسکوکاتی که در دست ماست، چه مراحلی را طی میکنند تا وارد بازار میشوند؟
گروه تاریخ و اقتصاد: اواسط اسفندماه سال 1310 ضرابخانه ایران پس از تعمیر اساسی، با ماشینهای تازه در جاده قدیم شمیران کار خود را از سر گرفت و مساله سفارش ضرب سکه به کشورهای دیگر پایان یافت. تاسیس ضرابخانه در ایران از جمله دستاوردهای امیرکبیر بوده است. پیش از ایجاد کارخانه ضرب سکه هر یک از شهرستانهای ایران بهطور جداگانه و مستقل نقود مورد احتیاج خود سکه میزدند و به این ترتیب سکههای گوناگون که عیار و وزن آنها با یکدیگر متفاوت بود، در ایران رواج داشت. امیرنظام گروسی که در سال 1283 هجری قمری سفیر ایران در پاریس بود یک دستگاه ماشینآلات ضرب سکه خرید و به ایران فرستاد.
رایگان ثبت نام کنید و اولین نفری باشید که از پست های جدید مطلع می شوید.